Magamról

Magamról

Születtem 1968 Hódmezővásárhelyen.

Tanulmányaimat Szegeden a Juhász Gyula Rajz-művészettörténet Tanszék festő szakán végeztem.

Konzulenseim voltak Gál Lehel, Sinkó János, Kántor Ágnes. 

Hosszú történet megosztását nem tartom szükségesnek. Örülök, hogy alkothatok, remek Mesterek, Aranyi Sándor, Tenk László segítik fejlődésemet.

Tenk László szavaival élve: Minden alkotás egy új önarckép.

Töltődöm a múlt és a jelen Nagyjaiból, változom, alakulok a minden napi hatásoktól. 

Megújulok, és inspirálódom a természet energiáiból.

 

 

A réten fújni kezdett a szél. Az asztalon állt egy váza. Az állatokat kiengedték a legelőre. A felhők hangtalanul vonultak el felettünk.

Ha el akarnánk mesélni Hermkens Edit képeit, így kezdődnének a történetek.

Mert minden egyes apró részletnek története van, még ha ezek a történetek az apró részleteknél is nehezebben észrevehetők. Editet pedig kifejezetten ezek a részletek és mikro-történések érdeklik, holott magukra a képekre már egyáltalán nem mondhatjuk, hogy rejtőzködőek, önmagukba záródóak lennének. Edit ugyanis expresszív gesztusokkal, telt színekkel és lendületes ecsetkezeléssel teszi tárggyá – egészen pontosan testté teszi – a szeme előtt feltárulkozó látvány történetének minden részletét. De teste lesz a festéknek, a színnek és a formáknak is, amelyek így együtt újra megalkotják azt a valóságot, amit Edit számára az érzékszervekkel felfogható látvány valósága nyújtott. Edit valósága lesz ezután a mi valóságunk alapja; megmutatja nekünk milyen a levél, a virág, milyenek az állatok és milyenek az emberek. Milyenek vagyunk mi?…..

tovább ...