Írások

Lépten, nyomon... - Hermkens Edit kiállítása Budapesten

2019.12.04

Épp, talán száz éve, hogy nem csak az európai társadalmak történetében voltak hatalmas változások, hanem a művészet, a képzőművészet is óriási fordulatokon esett át. A sokféle fajta izmus jelentkezésével együtt egyre erőteljesebbé vált a bármiféle látványtól való elszakadás, rohamléptekkel foglalta el pozícióit, majd hatalmi pozícióit az elvont festészet.

Bővebben...Vásárhelyi születésű festőnek nyílt kiállítása Szentesen

2019.10.14.

Szentesen, a Tokácsli Galériában nyílt meg Physis címmel Hermkens Edit egyéni kiállítása az elmúlt héten, melyet Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze ajánlott a látogatók figyelmébe.

Bővebben...Hermkens Edit kiállítása a Szoboszlai Galériában

2019.03.15.
Áramló világ címmel nyílt tárlat a Szoboszlai Galériában. Hermkens Edit hódmezővásárhelyi festőművész 20 képet hozott el az április 8-ig látogatható tárlatra.

Bővebben...Buzias, plein air élményeim

A Természet műtermében az illat inspiráló !
Outdoors in the workshop of nature the fragrances are the best inspiration.
Buzias, plein air experiences.

Bővebben...Flóra és Fauna délutánja

Hermkens Edit alkotásainak érzéki világa intenzív, élénk színeivel éri impulzív hatását. Csendéletei mellett az állatábrázolásai tűnnek ki leginkább munkásságából, melyek magukba sűrítik azon művészi célkitűzését, hogy a formák és színek kontraszthatásán túl bemutassa az állatok sajátos karakterét.

Bővebben...Új bioromantika :: Hermkens Edit képeiről
Hermkens Edit festészete a szabadság művészete, a természet rejtett arcának feltárása, egy új bioromantika, amely csak ránk való tekintettel nem lépett át még a totális absztrakcióba.

Weiner Sennyey Tibor

bővebben...Állati marhaság és egyebek

„Vágd meg e fügét!
Mi van benne? Csak mag? Vágd szét a magvat!
Mit látsz? Semmit? – Ez a semmi a magban, ez nő meg fává, ez a láthatatlan: ez a lélek, a mindenség csirája, ez a valóság, ez a könnyű pára; (…)” – írja Szabó Lőrinc a valóság és a látható viszonyáról Ez vagy te című versében.

bővebben...


 

Kiállítás nyitóbeszéd - 2016 május 5.

A réten fújni kezdett a szél. Az asztalon állt egy váza. Az állatokat kiengedték a legelőre. A felhők hangtalanul vonultak el felettünk.
Ha el akarnánk mesélni Hermkens Edit képeit, így kezdődnének a történetek.
bővebben...

 


 

Hermkens Edit: Ki tudja merre...

Ki tudja merre...címmel, Hermkens Edit festményeiből rendez kiállítást a Somogyi-könyvtár az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató programja tavaszi rendezvénysorozatának keretében.

bővebben ...

 


 

Kiállítás és Vak visszhang a Somogyi-könyvtárban
Fiatal tehetségek a Somogyiban – Hermkens Edit festménykiállítása
Ki tudja merre… címmel, Hermkens Edit festményeiből rendez kiállítást a Somogyi-könyvtár az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató programja tavaszi rendezvénysorozatának keretében.

bővebben ...