Írások

Hermkens Edit kiállítása a Szoboszlai Galériában
2019.03.15.
Áramló világ címmel nyílt tárlat a Szoboszlai Galériában. Hermkens Edit hódmezővásárhelyi festőművész 20 képet hozott el az április 8-ig látogatható tárlatra.

Bővebben...


Buzias, plein air élményeim

A Természet műtermében az illat inspiráló !
Outdoors in the workshop of nature the fragrances are the best inspiration.
Buzias, plein air experiences.

Bővebben...Flóra és Fauna délutánja

Hermkens Edit alkotásainak érzéki világa intenzív, élénk színeivel éri impulzív hatását. Csendéletei mellett az állatábrázolásai tűnnek ki leginkább munkásságából, melyek magukba sűrítik azon művészi célkitűzését, hogy a formák és színek kontraszthatásán túl bemutassa az állatok sajátos karakterét.

Bővebben...Új bioromantika :: Hermkens Edit képeiről
Hermkens Edit festészete a szabadság művészete, a természet rejtett arcának feltárása, egy új bioromantika, amely csak ránk való tekintettel nem lépett át még a totális absztrakcióba.

Weiner Sennyey Tibor

bővebben...Állati marhaság és egyebek

„Vágd meg e fügét!
Mi van benne? Csak mag? Vágd szét a magvat!
Mit látsz? Semmit? – Ez a semmi a magban, ez nő meg fává, ez a láthatatlan: ez a lélek, a mindenség csirája, ez a valóság, ez a könnyű pára; (…)” – írja Szabó Lőrinc a valóság és a látható viszonyáról Ez vagy te című versében.

bővebben...


 

Kiállítás nyitóbeszéd - 2016 május 5.

A réten fújni kezdett a szél. Az asztalon állt egy váza. Az állatokat kiengedték a legelőre. A felhők hangtalanul vonultak el felettünk.
Ha el akarnánk mesélni Hermkens Edit képeit, így kezdődnének a történetek.
bővebben...

 


 

Hermkens Edit: Ki tudja merre...

Ki tudja merre...címmel, Hermkens Edit festményeiből rendez kiállítást a Somogyi-könyvtár az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató programja tavaszi rendezvénysorozatának keretében.

bővebben ...

 


 

Kiállítás és Vak visszhang a Somogyi-könyvtárban
Fiatal tehetségek a Somogyiban – Hermkens Edit festménykiállítása
Ki tudja merre… címmel, Hermkens Edit festményeiből rendez kiállítást a Somogyi-könyvtár az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató programja tavaszi rendezvénysorozatának keretében.

bővebben ...